Agressie regulatie training
Iedereen wordt weleens boos, dat hoort er bij. Boosheid is ook zeker niet altijd slecht. Het is een uiting van emotie, net als verdriet en blijdschap. Maar misschien word jij weleens extreem kwaad. Zó kwaad dat je de controle over jezelf kwijtraakt en agressief wordt en daardoor dingen doet of zegt die je niet wilt of meent. Daardoor kan je behoorlijk in de problemen komen, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil. Je botst dan met je familie, klasgenoten, leraren, vrienden, en misschien ook de politie. Dit zorgt alleen maar voor negatieve ervaringen en je gevoel van zelfvertrouwen kan er steeds weer een flinke deuk door krijgen.
Oorzaken van agressief gedrag
De Hoofdtrainer geeft trainingen om jou te leren omgaan met deze boosheid en het te beheersen. Deze training hebben we ontwikkeld vanuit het idee dat er altijd een onderliggende oorzaak is voor extreem agressief gedrag. Bijvoorbeeld een gebrek aan sociale en cognitieve vaardigheden. Of een tekort aan impulscontrole. Dat zijn lastige woorden, maar het komt er allemaal op neer dat je het vaak ingewikkeld vindt om met mensen en situaties om te gaan. Meestal reageer je eerst en ga je daarna pas nadenken. Dan is het vaak al te laat. En daarin ben je zeker niet de enige, veel pubers worstelen hiermee. Je hoeft je daar dus ook zeker niet voor te schamen!
Grip houden op je boosheid
Tijdens de training leer je je eigen gedrag herkennen en bekijken we hoe de opbouw van boosheid naar agressie bij jou verloopt. Wat zorgt ervoor dat ‘’de bom’’ barst? Als dat duidelijk is, doen we verschillende oefeningen die je helpen om die bekende patronen te doorbreken. Daarbij krijg je praktische hulpmiddelen aangeboden waarmee je grip leert te houden op je boosheid. Daar word je een stuk zekerder van en dat is fijn voor je omgeving maar bovenal voor jezelf!
Praktische informatie
Gemiddeld bestaat de agressieregulatie uit 8 bijeenkomsten van 1½ uur. De training is 1-op-1, jij en een trainer die bij jou past. Soms bieden we de training aan in een langere of kortere variant, waarbij ook de ouders betrokken worden. Dit hangt af van het van de vragen en het doel van de training. De training vindt bij voorkeur plaats op een locatie die goed aansluit bij jouw situatie. Dat kan dus ook op school zijn, of in je wijkgebouw of clubhuis.
Herken je jezelf of je kind in dit verhaal en wil je je aanmelden of wat meer informatie?
Wil je graag een trainingstraject volgen bij De Hoofdtrainer en weet je dat je extra aandacht nodig hebt? Geen probleem. Wij geven alle trainingen ook aan jongeren met de volgende indicaties:
Autisme | PDD-NOS | ADHD / ADD | Licht verstandelijke beperking
Zó profiteer ook jij van onze trainingen:
- kortere bijeenkomsten
- kleine stappen, veel herhalingen
- actief oefenen
- meer praktijkbijeenkomsten
- een trainer met wie je een klik hebt
- een locatie waar jij je prettig voelt
Wat kun je bij ons leren?
- omgaan met mensen
- grip krijgen op je boosheid
- slimmere denkpatronen
- omgaan met geld
- werken aan een baan
SOCIAL MEDIA
CONTACTGEGEVENS
Vragen met betrekking tot aanmelden?
Neem contact met ons op via de mail, aanmelden@dehoofdtrainer.nl, of telefonisch op het telefoonnummer 06-21 85 40 50.
Heeft u een andere vraag?
Neem contact met ons op via de mail, info@dehoofdtrainer.nl.
VERWIJSINDEX
Aangesloten bij de verwijsindex >
Onze jeugdigen worden automatisch opgenomen in de verwijsindex
CERTIFICERING
HKZ Norm: Kleine Organisaties