Training arbeidsvaardigheden

De Hoofdtrainer geeft deze praktische training aan deelnemers die weinig of geen (positieve) ervaring hebben met de arbeidsmarkt. Jongeren die wel aan de slag willen, maar hierover verwachtingen hebben (geld en status) die niet passen bij hun opleiding en ervaring. Vaak hebben zij minder zelfinzicht, waardoor ze de oorzaken en oplossingen voor hun werkloosheid buiten zichzelf leggen. Ook vertrouwen ze te weinig op hun eigen kracht om werk te vinden en te behouden.

 

Training van zelfinzicht en werkvaardigheden
Een brug slaan van hun huidige situatie naar betaald werk lukt deze jongeren simpelweg niet alleen. Het gevolg: veel van hen vallen terug op een uitkering van de gemeente – met alle financiële en sociale gevolgen van dien. De training Arbeidsvaardigheden brengt hierin verandering door inzicht te geven en doelgerichte vaardigheden aan te leren. Hierdoor keren de kansen werkelijk.
De training sluit aan bij de belevingswereld en leerstijl van de deelnemers. Er wordt actief geoefend met verschillende werkvormen, zoals rollenspelen, individuele opdrachten en video. Ook werken de deelnemers aan een portfolio waarin ze de eigen kwaliteiten, valkuilen en wensen op een rijtje zetten.

 

Samenwerking met ondernemers
De Hoofdtrainer werkt hierbij nauw samen met het bedrijfsleven. Tijdens het traject is er veel interactie tussen de jongere en de werkgever. Hieruit komen altijd weer leermomenten naar voren die in de training direct aandacht krijgen. Het resultaat: de deelnemers bouwen kennis, zelfvertrouwen en werksuccessen op. En die positieve ervaringen versterken elkaar enorm.

 

Wil je meer details over de training Arbeidsvaardigheden van De Hoofdtrainer? Neem contact met ons op.

 

En ben je geïnteresseerd in de detacheringsmogelijkheden waarmee we jongeren met een indicatie succesvol kunnen begeleiden richting arbeidsmarkt? Lees dan vooral de informatie op De Hoofdtrainer Werkt.

 

SOCIAL MEDIA

CONTACTGEGEVENS

Vragen met betrekking tot aanmelden?
Neem contact met ons op via de mail, aanmelden@dehoofdtrainer.nl, of telefonisch op het telefoonnummer 06-21 85 40 50. 

Heeft u een andere vraag?
Neem contact met ons op via de mail, info@dehoofdtrainer.nl.

 

VERWIJSINDEX

 Aangesloten bij de verwijsindex >
Onze jeugdigen worden automatisch opgenomen in de verwijsindex