Veelgestelde vragen over hulp bij de Hoofdtrainer
Nee. Vanuit de Jeugdwet betaalt de gemeente deze vergoeding. Hier heb je een verwijzing voor nodig van de huisarts/aanmelding bij de gemeente. Een particulier traject is ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.
Ja, de trainingen en coachingsessies kunnen ten tijde van Corona gewoon door gaan. Dit kan zowel face to face als online (beeldbellen). We houden ons hierbij natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM.
Klik hier en lees meer
Je kunt ons mailen op aanmelden@dehoofdtrainer.nl , collega’s die gaan over alle aanmeldingen zullen je mail dan beantwoorden. Liever ons persoonlijk spreken? Je kunt ons ook bellen op 06 - 21 85 40 50. Als ze niet kunnen opnemen, zullen ze je zo snel mogelijk terug bellen.
We proberen altijd rekening te houden met jouw voorkeuren en keuze. Dat lukt niet altijd, maar we doen daar wel ons best voor!
Wij werken open en transparant en doen niks zonder overleg met de jongere en dienst wettelijk vertegenwoordiger(s). Afspraken over het delen en verkrijgen van informatie wordt vooraf met u besproken en vastgelegd middels onze toestemmingsverklaring.
Ja, die hebben wij zeker!
Op de pagina ons team vind je een overzicht van al onze trainers. Nieuwsgierig? Klik hier
We proberen altijd binnen 1 week na je aanmelding contact met je op te nemen om het verdere verloop en de te nemen stappen te bespreken. Als de financiering rond is (vanuit de gemeente) dan gaan we op zoek naar een passende trainer. Dit duurt gemiddeld 2 tot 4 weken.
Neem dan vooral contact met ons op. Samen kunnen we kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Je zult je verbazen hoeveel er mogelijk is!
Tijdens het intake gesprek ga je kennismaken met jouw trainer. Tijdens dit gesprek hebben we het over jou, wat je vraag is en wat je zou willen leren bij ons. We gaan je vertellen over onze werkwijze en hoe een training eruit ziet. Als er een klik is, dan plannen we een 1ste training en tekenen we het toestemmingsformulier. Ben je onder de 16 jaar? Dan moeten beide ouders of een van je ouders ook aanwezig bij het kennismakingsgesprek.
Nee, bij ons ben je niet alleen maar aan het praten. Tijdens de trainingen wisselen we praten af met actief bezig zijn. Dat houd in dat we opdrachten doen, dingen opschrijven of een spel. Juist de afwisseling tussen praten en actief bezig staan staat bij ons centraal.
We hebben ook trainers die vooral met sport werken, waardoor je dus echt bezig bent met je lichaam en sport. Kijk vooral bij ons aanbod of neemt contact met ons op.
Wat jammer dat je een klacht hebt. Je kunt op onze website kijken naar ons klachten regelement. Je kunt contact met ons opnemen via info@dehoofdtrainer.nl
Binnen het vrijwillig kader zijn wij werkzaam in diverse regio's, namelijk: regio Alkmaar, West-Friesland, Schagen en Den Helder, Hollands Kroon, Amsterdam-Amstelland Zaanstreek-Waterland, IJmond, Zuid-kennemerland en Haarlemmermeer.
Daarnaast zijn wij ook werkzaam in Fryslân.
Voor heel 'boven-Nederland' zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van de leerstraf Tools4U en TACt. De leerstraffen worden opgelegd middels een uitspraak van de rechtbank en wordt uitgevoerd binnen het gedwongen kader.
Boven-Nederland bestaat uit de volgende provincies; Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drente, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht.
Nee, dat hoeft zeker niet. Wij kunnen gebruik maken van WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). We geven dan begeleiding i.p.v. training. De inhoud verschilt niet veel met een training.
Ja, dat kan zeker. De Hoofdtrainer werkt samen met verschillende organisaties om zo de beste hulp te kunnen bieden. Organisaties kunnen ook contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.