Fysieke Hoofdtraining

Wetenschappelijke onderzoeken wijzen er met regelmaat op: actief flink bezig zijn en soms uit je comfortzone stappen, doet ook iets met je brein. Meestal in positieve zin en zeker bij jongeren. Het vergroot bijvoorbeeld de motivatie om te werken aan gedragsverandering. Op dit gegeven is onze Fysieke Hoofdtraining gebaseerd. Deze trainingen organiseren wij ook in opdracht van gemeenten/onderwijs-en zorginstanties.

 

Van parkeerstand naar drivestand
We bemerken bij jongeren, met name in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar, dat gebrek aan motivatie, op diverse levensgebieden, gedragsverandering in de weg kan zitten. Onze doelgroep heeft vaak al meerdere hulpverleners voorbij zien komen, met in hun ogen onvoldoende resultaat. Dit werkt sterk ontmoedigend. Ook deze jongeren biedt De Hoofdtrainer een nieuwe start met hernieuwde energie en motivatie. Ons motto daarbij is: van de parkeerstand naar de drivestand. Bewegen, door middel van een divers sportaanbod, is de motor van dit proces.

Gedragsverandering door fysieke uitdaging
De basis van onze werkwijze is het physical trainingprincipe. Dit is een sportieve (groeps)training met survival- en bootcampachtige oefeningen. Het gaat er hierbij niet om dat je alle oefeningen aankunt, maar dat je je doorzettingsvermogen vergroot, gaat samenwerken en je kwetsbaar leert opstellen. Vaardigheden die van groot belang zijn om uiteindelijk tot gedragsverandering te komen. De deelnemer ontdekt in een groeps- en/of individueel proces eigen krachten, kwaliteiten en beperkingen. Leerzaam en vormend voor zijn/haar toekomst.

 

We kunnen ons voorstellen dat je behoefte hebt aan meer informatie. Neem vooral contact met ons op, wij komen graag langs om hier meer over te vertellen.

 

SOCIAL MEDIA

CONTACTGEGEVENS

Vragen met betrekking tot aanmelden?
Neem contact met ons op via de mail, aanmelden@dehoofdtrainer.nl, of telefonisch op het telefoonnummer 06-21 85 40 50. 

Heeft u een andere vraag?
Neem contact met ons op via de mail, info@dehoofdtrainer.nl.

 

VERWIJSINDEX

 Aangesloten bij de verwijsindex >
Onze jeugdigen worden automatisch opgenomen in de verwijsindex