Weerbaarheidstraining

Soms vraagt makkelijk omgaan met jezelf of anderen veel van jezelf of van je kind. Voor veel mensen lijkt dit misschien vanzelfsprekend, maar toch gaat het lang niet altijd automatisch.
Soms is het moeilijk om:

  • Nee te zeggen als je iets niet leuk vindt.
  • Een gesprek met iemand te beginnen omdat je verlegen bent of een spreekbeurt te houden voor de klas.
  • Te vertellen wat je vindt en/of je boos/verdrietig/blijf bent.
  • Niet heel boos te worden als iemand iets doet wat jij niet leuk vindt.
  • Niet heel boos te worden als er iets gebeurt wat je niet leuk vindt of waarvan je dacht dat het anders zou gaan.

De Hoofdtrainer kan je hierbij helpen, dat kan door sociale vaardigheden te trainen. Misschien klinkt dat wat vaag, maar het betekent eigenlijk dat je wat steviger in je schoenen gaat staan. Dat je wat sterker wordt in contact hebben met andere kinderen, dat je je hand durft op te steken in de klas of iets aan juf durft te vragen, dat je kunt weglopen uit een situatie die je niet fijn vindt en duidelijk nee kan zeggen, dat je soms wat minder last hebt van je boosheid of je mening durft te geven. Het belangrijkste onderdeel van deze sociale vaardigheden is assertiviteit. Dat gaat over opkomen voor jezelf, zonder daarbij iemand anders pijn te doen.

Uitgaan van wat je goed doet

Tijdens de training ontwikkel je precies die sociale vaardigheden die nodig zijn om lekker mee te draaien op school en daarbuiten. De Hoofdtrainer doet dat altijd vanuit een positieve benadering. We gaan uit van wat je al goed kunt en spreken je daarom vooral aan op je kwaliteiten en niet op je beperkingen en problemen. De mensen die deze trainingen geven, zijn hiervoor opgeleid en volgen regelmatig een bijscholing. Want ook een Hoofdtrainer is nooit klaar met leren.

Praktische informatie

Gemiddeld bestaat de weerbaarheidstraining uit 8 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. De training is 1-op-1, jij en een trainer die bij jou past. Soms bieden we de training aan in een langere of kortere variant, waarbij ook de ouders betrokken worden. Dit hangt af van de vragen en het doel van de training. De training vindt bij voorkeur plaats op een locatie die goed aansluit bij jouw situatie en die bij jou past. dat kan dus ook op school zijn, of in je wijkgebouw of clubhuis.

Herken jij jezelf of je kind in dit verhaal en wil je aanmelden of wat meer informatie?

 

SOCIAL MEDIA

CONTACTGEGEVENS

Vragen met betrekking tot aanmelden?
Neem contact met ons op via de mail, aanmelden@dehoofdtrainer.nl, of telefonisch op het telefoonnummer 06-21 85 40 50. 

Heeft u een andere vraag?
Neem contact met ons op via de mail, info@dehoofdtrainer.nl.

 

VERWIJSINDEX

 Aangesloten bij de verwijsindex >
Onze jeugdigen worden automatisch opgenomen in de verwijsindex